← Översikt
Studie- och yrkesvägledare, Almåsgymnasiet logo

Studie- och yrkesvägledare, Almåsgymnasiet

Din nästa arbetsplats


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum. Almåsgymnasiet är inne i en spännande fas där vi ser ett ökat intresse för skolans utbildningar. Elevantalet växer och vi utökar med en ny skolenhet - därför förstärker vi vår organisation även med en studie- och yrkesvägledare. 

Skolan har ett mycket kompetent och professionellt elevhälsoteam, som tillsammans med lärare och övrig personal jobbar för att ge eleverna de bästa förutsättningar för lärande och utveckling. Vår övertygelse är att alla elever vill och kan nå målen.

Sedan höstterminen 2023 får alla elever på gymnasieskolans yrkesprogram möjlighet att kunna läsa in grundläggande behörighet. Almåsgymnasiet bedriver ett framgångsrikt arbete med att inkludera behörighetsgivande kurser i utbildningarnas struktur. Här får du chansen att vara en aktiv del av skolans utveckling!

Mer om skolan hittar du på Almåsgymnasiets hemsida.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde: April 2025 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter


Som studie- och yrkesvägledare ingår du i skolans elevhälsoteam och du har en central roll i elevernas vägval inför kommande yrkesliv och/eller fortsatta studier. Med ett professionellt förhållningssätt förser du eleverna med objektiv och oberoende information och vägleder eleverna mot deras personliga mål, såväl enskilt som i grupp.

Du har ett nära samarbete med skolans pedagogiska personal i det generella vägledningsuppdraget i syfte att bidra till ökad valkompetens hos eleverna. Arbetet är omväxlande och präglas av täta elevkontakter.

I uppdraget ingår flera parallella ansvarsområden. Förutom vägledning medverkar du i elevhälsomöten, organiserar informationsträffar på skolan, deltar i informationskampanjer, besöker grundskolor, samverkar med gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens övriga syvar, mm.

Ditt arbete är konkretiserat i en årscykel som sammanfattar aktiviteterna som bedrivs under ett läsår och som erbjuder dig stort utrymme för din personaliga kreativitet. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med att utveckla skolans syv-verksamhet


Du som söker


Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Tidigare erfarenhet från yrket är meriterande.

För att trivas i rollen bör du vara självgående, initiativrik och gilla en omväxlande arbetsdag. Du bär den värdegrund som skolan står för, har respekt för alla människors lika värde och arbetar utifrån de etiska riktlinjerna för studie- och yrkesvägledare.

En god förmåga att genom helhetssyn på skolan, självständigt initiera och prioritera bland olika arbetsuppgifter är din styrka. Du är trygg, handlingskraftig och lösningsfokuserad.

Du har ett stort engagemang i arbetet med ungdomar, har en positiv människosyn, samt en mycket god förmåga att skapa relationer till elever och skolans personal. I ditt arbete ser du möjligheter och potential i varje elev och ser varje individs unika förutsättningar.

Självständighet och samarbete ska förenas i teamarbete. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team.

Då vi på Almåsgymnasiet arbetar tillsammans och tar stöd i varandras styrkor är det viktigt att du är prestigelös och trivs i samarbete med andra. God social kompetens i kombination med arbetsglädje och kreativitet är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga.

Digital kompetens är nödvändig i arbetet då dokumentationen hanteras i digitala elevakter. Meriterande är kunskaper i IST och Prorenata.

Vi ser gärna att du har B-körkort, då det är en fördel vid förflyttning till aktiviteter utanför skolan.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom gymnasieskolan. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du ansöker om denna tjänst. Blanketten hittar du via polisen.se.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Enikö Mihai, gymnasiechef
E-post: eniko.mihai@boras.se
Telefon: 0768-88 77 90


Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.

Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande.



Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via knappen "Sök jobbet" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2025-01-17.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

17 januari 2025

Kontaktinformation

Enikö Mihai

Telefon: 0768-88 77 90Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela